Dick și fratele lui, Steve, aveau ceva pământ la țară, în Nevada. Le plăcea munca la fermă, dar în ultima perioadă aveau probleme cu motocicliștii, care ignorau cu desăvârșire gardurile și semnele de trecere oprită și mergeau cu motocicletele lor zgomotoase pe unde voiau.
Într-o zi, Steve și soția lui, Elizabeth, erau afară la picnic, când au văzut doi motocicliști traversând iarba și trecând în viteză pe lângă ei. Steve s-a ridicat și a vrut să fugă la mașină ca să-i urmărească, când a apărut deodată Dick cu jeep-ul.
— S-au dus încolo, a strigatSteve, arătându-i direcția.
Dick a ambalat motoarele în direcția motocicliștilor.
— I-ai prins? l-au întrebat mai târziu, când s-a întors.
— Nu, a răspuns Dick. Au scăpat printr-o gaură în gard.
De ce a fost Elizabeth mulțumită?

Soluție:

Elizabeth știa că pedeapsa oficială pentru intrare pe proprietate privată în Nevada era doar o mică amendă. S-a gândit că, având în vedere că nu știau cine era Dick și că nici nu puteau să-și dea seama dacă era sau nu înarmat, motocicliștii s-ar fi putut considera norocoși că au scăpat dintr-un mare pericol, răspândind zvonul în regiune că pământul respectiv era locuit de oameni periculoși, în felul acesta determinându-i și pe alții să nu mai treacă pe acolo.

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: