Deși are doar 15 ani, Bob deține recordul la capitolul actelor de vandalism din cartier. Și iată că acum Bob, scoțându-și din buzunar cuțitul cu lamă automată, se apropie de o verandă închisă cu plasă și se apucă, tacticos și metodic, să spintece plasa fiecărui panou cu câte două tăieturi lungi, în formă de X. Un ofițer de poliție dintr-o mașină de patrulare, parcând automobilul la câțiva metri de Bob, vede ce face acesta și pare mulțumit. De ce?

Soluție:

Se apropia uraganul și fusese declarată starea de urgență; toate clădirile cu o structură de rezistență slabă prezentau un risc major de prăbușire. În plus, presiunea asupra clădirilor creată de rezistența opusă vântului de panourile cu plasă creștea riscul de avariere, astfel încât, ca măsură de siguranță, fusese recomandată scoaterea acestor panouri de pe verandele închise cu plasă, chiar dacă erau solid fixate. Bob avea acum plăcuta ocazie de a-și exersa instinctele distructive și a le canaliza spre atingerea unui scop nobil. Iar polițistul știa că proprietarii verandei îl rugaseră ei înșiși pe Bob să le facă acest serviciu, înainte de a părăsi înspăimântați orașul.

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: