Doi copii se joacă cu mingea pe un câmp pustiu. Mingea sare, se rostogoleşte şi alunecă într-un şanţ adânc de 2 metri. Unul din copii fuge să recupereze mingea şi sare în şanţ după ea. Nu peste mult timp el începe să strige cu o voce stinsă după ajutor. Celălalt copil aleargă să-l ajute şi coboară la rândul lui în şanţ. Câteva secunde mai târziu două voci gâtuite se aud strigând de data aceasta după ajutor. După alte câteva secunde, cei doi copii sunt morţi. Ce s-a întâmplat?

(Cris)

Soluţie:

În zona şanţului aveau loc frecvent emanaţii de hidrogen sulfurat. Fiind un gaz mai greu decât aerul, hidrogenul sulfurat a umplut complet spaţiul din şanţ. La scurt timp după ce a coborât în şanţ, primului copil i s-a făcut rău şi văzând că nu mai poate respira, a început să strige cu o voce stinsă după ajutor. Acelaşi lucru i s-a întâmplat şi celui de-al doilea copil care a sărit în şanţ pentru a-l ajuta pe primul. Şi nu peste mult timp, când rezervele de oxigen din plămâni li s-au terminat, copiii au murit asfixiaţi.
 

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: