Frank și John au văzut un cățeluș grav rănit. Fusese lovit de o mașină și ochiul stâng și o parte din piciorul stâng din față lipseau. Din fericire, fusese tratat așa cum trebuie. Un bandaj acoperea ce mai rămăsese din piciorul stâng din față și un plasture era pus peste jumătatea stângă a feței cățelului. Frank a luat cățelușul în brațe și l-a mângâiat cu blândețe. Acesta a scheunat slab și Frank l-a lăsat jos.
– Bietul de el, a zis John. Uite prin câte a trecut.
Frank a dat din cap și a spus:
– Știu. Dar ăsta va fi cu siguranță în viață la anul. Cățelul ăla de-acolo, care arată cât se poate de sănătos, n-o să mai fie, a adăugat arătând către un câine care dădea din coadă dornic de atenție.
De ce s-a gândit Frank așa?

Soluție:

Frank și John erau la un adăpost de animale. În momentul respectiv, acolo era un surplus de căței nedoriți, astfel încât cei care nu ar fi fost adoptați urmau să fie eutanasiați. Frank știa că oamenii aveau să fie mai dornici să adopte un cățeluș desfigurat decât un câine adult obișnuit. Cățelușul rănit avea mare potențial să fie luat de o familie iubitoare, pe când celălalt câine, perfect sănătos, nu avea nimic special și în plus era prea bătrân ca să se atașeze de noii stăpâni la fel de mult ca un cățeluș. Astfel încât Frank se aștepta ca acel câine mai bătrân să fie eutanasiat.

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: