Hillary cea prăpăstioasă, studentă la Stanford University cu 10 pe linie, a intrat în biroul profesorului. I-a spus secretarei profesorului că își făcea griji în privința notei pe care avea să o ia la proiectul final din cadrul cursului.
— Vreau să fiu sigură că voi lua notă de trecere la cursul acesta, a spus Hillary. Se poate face ceva pentru a-mi fi comunicată cât mai curând posibil nota finală?
Secretara, impresionată de grija ei, i-a răspuns:
— Dacă predai împreună cu lucrarea o carte poștală timbrată cu adresa ta însemnată pe ea, profesorul va scrie pe cartea poștală nota pe care ai luat-o la lucrare și ți-o va expedia imediat ce lucrarea a fost notată. E mult mai rapid decât să aștepți să se anunțe notele.
— O, spuse Hillary, dar nu cred că pot să fac asta. De ce nu?

Soluție:

Hillary nu putea să predea o carte poștală împreună cu lucrarea pentru că, deși termenul limită de predare a lucrării era peste o săptămână, ea o predase deja. Astfel, era liberă să-și facă alte lucrări și să învețe pentru examenele de la alte cursuri.

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: