Lumina călătorește atât de iute încât, deși ne aflăm la o distanță de 150 milioane de kilometri față de Soare, luminii îi sunt suficiente doar 8 minute pentru a atinge Pământul.
Pentru a vă face o idee despre dimensiunile sistemului nostru solar, gândiți-vă că luminii îi sunt necesare 43 de minute pentru a atinge suprafața lui Jupiter și aproape 7 ore pentru a ajunge la bietul Pluto!
Dar să revenim la minunata noastră planetă albastră.
Să presupunem că, în locul în care vă aflați, Soarele va răsări mâine dimineață la ora 7 a.m.
Să mai presupunem că, în urma intervenției unei forțe divine în timpul nopții, lumina Soarelui ar ajunge pe Pământ aproape instantaneu.
Deschiderea unui portal magic ar putea fi cauza reducerii duratei acestei călătorii la mai puțin de o secundă. Mecanismul exact al producerii acestui efect nu are nicio importanță pentru problema noastră.
Ceea ce contează cu adevărat în urma acestei intervenții misterioase, este faptul că timpul în care lumina Soarelui ajunge pe Pământ s-a redus de la 8 minute la o fracțiune de secundă, fără niciun fel de efect negativ asupra noastră.
În aceste condiții, la ce oră credeți că va răsări Soarele a doua zi dimineață?

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: