Trucuri pentru a pregăti un ou prăjit cu marginea crocantă, fără a murdări bucătăria cu ulei în timpul încercării

Trucuri

Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Oului și vrem să o sărbătorim în stil mare.

Desigur, rețeta cu care vom sărbători este cea a ouălor prăjite, pentru că există ceva mai autentic decât să înmoi pâinea în gălbenuș și să te topesti cu marginea crocantă? Probabil că nu. Îți oferim toate trucurile pentru a te alătura și a te bucura de un ou prăjit perfect. Și fără a murdări bucătăria!

Prăjirea unui ou, oricât de mult ne-au insistat proverbe populare și expresii, nu este ușoară. Cel puțin nu este ușor să obții un ou prăjit care să îndeplinească standardele de calitate ale spaniolilor: cele cu gălbenușul necoagulat și marginea crocantă. Cel mai bun mod de a stăpâni tehnica este, fără îndoială, practica, dar există și anumite sfaturi care ajută foarte mult atunci când te confrunți cu o astfel de provocare.

Deoarece astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Oului, am vrut să ne bazăm pe trucurile experților și am întrebat echipa Pazo de Vilane, companie pionieră în producția de ouă de țară în Spania din 1996, care sunt cele mai bune tehnici. În plus, nu ne-am concentrat doar pe sfaturi pentru a prăji un ou perfect, cu marginea crocantă. Ne dezvăluie și cum să le gătim fără să sară uleiul. Ia notițe și o zi fericită a oului!

Tehnica ouălor prăjite cu margini crocante

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este să preparați oul în sine. Acel ou prăjit pe care îl iubim cu toții, cu margini crocante și tot. Apoi vom învăța cum să facem ca bucătăria să nu se umple de ulei.

Pentru a vă bucura de un ou prăjit cu margini crocante, trebuie doar să încălziți ulei de măsline extravirgin în tigaie, în cantitate generoasă. „Odată ce începe să fumege, spargeți oul și turnați-l în centru”, simplu, dar esențial să verificați temperatura uleiului, ne spun ei. Care este trucul principal pentru a obține acea crustă delicioasă și crocantă? La Pazo Vilane ne spun: „Nu mișcați oul și nu turnați ulei peste el, atât de simplu. Așteptați aproximativ 30 de secunde și scoateți-l. Mai simplu de atât, imposibil”.

Trucuri pentru a evita stropirea cu ulei atunci când prăjiți un ou

Pe lângă cunoștințele necesare pentru a prepara un ou prăjit perfect, un alt motiv care îi descurajează pe mulți să gătească această rețetă este faptul că poate fi destul de complicată. Ouăle prăjite stropesc de obicei mult ulei și murdăresc totul. La Pazo de Vilane, ne oferă 4 sfaturi pentru a evita acest lucru:

1.Alegeți ouă de la găini crescute în libertate foarte proaspete

De la firma pionieră în ouă de la găini crescute în libertate ni se spune: „Pentru a evita săritul uleiului în timpul prăjirii unui ou, principiul de bază pe care trebuie să îl aveți în vedere este să evitați contactul uleiului fierbinte cu apa sau umezeala. Așadar, alegeți ouă de la găini crescute în libertate foarte proaspete, deoarece pe măsură ce trec zilele și îmbătrânesc, acumulează mai multă apă în interior”.

Trucuri Pentru A Pregăti Un Ou Prăjit Cu Marginea Crocantă, Fără A Murdări Bucătăria Cu Ulei În Timpul Încercării

2. Ouă la temperatura camerei înainte de a le prăji

Un alt sfat fundamental se referă la contrastul de temperaturi. Pentru a-l reduce la minimum: „scoate ouăle din frigider cu o jumătate de oră înainte de a le prăji”, spun cei de la Pazo Vilane. În acest fel, vei evita ca contrastul de temperatură dintre ulei și apa din ou să fie atât de pronunțat.

3. Aveți grijă la ustensile

Atunci când prăjiți un ou, este important să alegeți ustensilele potrivite. În primul rând, tigaia. „Alegeți una bună, antiaderentă și, dacă puteți, folosiți-o doar în acest scop. Folosește numai ustensile din lemn sau silicon pentru a nu o zgâria și spală-o manual, numai după ce s-a răcit treptat”, ne sfătuiesc ei pentru a obține ouăle prăjite perfecte. În plus, când o folosești, verifică dacă este bine uscată. Uneori, tigaile care nu sunt de bună calitate păstrează umezeala în îmbinări, între mâner și tigaie.

4. Presărați puțină făină

Odată ce v-ați asigurat de toate cele de mai sus, trucul definitiv pentru ca ouăle să nu sară la prăjire, pe care îl folosesc mulți bucătari de top, este să adăugați puțină făină în ulei, chiar înainte de a pune oul. În loc de făină, unii presară și un pic de sare în ulei, tot înainte de a pune oul.