Maribel, agricultor: „Mango se coc în copac și nu își pierd aroma dacă sunt păstrate în frigider”.

Mango

Trucul constă în separarea fructelor în două grupe, în funcție de gradul de coacere, pentru a ști care trebuie consumate mai întâi.

Cum poți consuma fructe proaspete fără ca acestea să-și piardă aroma? Ei bine, agricultorul Maribel a explicat modul corect de conservare a mango-urilor, astfel încât acestea să nu se strice înainte de a fi consumate. Aceasta a reieșit dintr-un videoclip publicat pe contul său de Instagram, unde recomandă de obicei trucuri și sfaturi pentru tratarea corectă a produselor.

În cazul specific al mango-ului, agricultorul și creatorul de conținut a insistat asupra procesului de depozitare și a pașilor care trebuie urmați. „Așa păstrăm mango-urile acasă”, a subliniat expertul în filmul de puțin mai puțin de jumătate de minut.

Conservarea alimentelor, în special a fructelor, este o sarcină fundamentală în viața de zi cu zi a unei gospodării, iar fiecare fruct are proprietăți diferite, care fac ca și depozitarea lor să fie diferită. „Astfel, reușesc să le păstrez perfecte de fiecare dată când le consumăm”, a indicat ea.

Ce este mango și cum trebuie conservat

Originară din India, această fructă este una dintre cele mai populare din ultimii ani, consumul său depășind aproape în totalitate cel al altor fructe autohtone. În prezent, acest produs este cultivat în toate zonele tropicale și este utilizat în special în înghețate sau chiar sorbeturi și salate.

Mango

Gustul său proaspăt și tropical face din acest fruct unul foarte atractiv, dar și beneficiile sale nutriționale sunt importante. În primul rând, mango este o sursă de vitamina C și, în funcție de soi, poate conține și alte minerale, după cum reiese dintr-un raport al Organizației Consumatorilor și Utilizatorilor.

Aceste luni sunt, de fapt, sezonul de vârf pentru mango, ceea ce face ca sfatul expertului să fie și mai important. În cazul acestui fruct, cheia pentru depozitarea lui este împărțirea în două grupuri.

Cum se păstrează mango pentru a nu se strica?

Sfatul expertei se bazează pe starea de coacere a fructului. Cele mai coapte – cele cu culori mai vibrante, o textură mai moale și un aromă mult mai dulce – merg direct în fructieră, deoarece vor fi „primele” consumate pentru a evita să se strice, așa cum a subliniat Maribel.

Restul mango-urilor, pe de altă parte, vor fi puse în „frigider pentru a se păstra mai mult timp”. „Sunt coapte în copac și nu își vor pierde aroma dacă le pui în frigider”, a adăugat ea în acest sens.