În plină sesiune, sala de lectură a bibliotecii universitare este ocupată până la refuz cu studenţi care învaţă. Brusc, unul dintre ei sare în picioare, se aruncă asupra colegului aşezat în faţa lui şi îi taie gâtul... salvându-i astfel viaţa.
Cum a fost posibil?


(Cris)

Soluţie:

Este vară şi în sală e o căldură înăbuşitoare. Celui ”atacat” i se face deodată sete, scoate din sacul de mână o pară şi începe să muşte din ea cu poftă. O viespe pătrunsă în pară îl înţeapă în limbă. Limba i se umflă aproape instantaneu, sufocându-l. Studentul horcăie disperat, cu ochii ieşiţi din orbite. Colegul din faţa lui, student la medicină, vede scena, înţelege totul şi ştie imediat ce are de făcut. Scoate un briceag din buzunar, îl deschide, se repede la cel care se sufocă şi cu o mişcare iute şi precisă îi taie gâtul, realizând prima traheotomie din viaţa lui. Salvarea, chemată de ceilalţi studenţi, soseşte la timp pentru a acorda primele îngrijiri rănitului şi a-l transporta de urgenţă la spital.
Astfel, medicinistul a salvat viaţa colegului său... tăindu-i beregata!

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: