În anii '80, fiul unui multimilionar din Taiwan a fost răpit pentru răscumpărare. În biletul de răscumpărare, magnatului I se cerea să aducă și să lase într-o cabină telefonică din parcul central, piesa cea mai valoroasă a colecției sale de diamante.
În ziua și la ora precizată în bilet, parcul central a fost înconjurat de polițiști în civil, pregătiți să ia urma răpitorului sau a mesagerului acestuia. Magnatul a intrat în cabina telefonică exact la ora solicitată și a urmat pas cu pas instrucțiunile de pe bilet, dar poliției i-a fost imposibil să împiedice ieșirea din parc a diamantului și trecerea lui în mâinile vicleanului răpitor.
Ce a făcut acesta?

Soluție:

Când multimilionarul a intrat în cabina telefonică, a găsit înăuntru o colivie cu un porumbel călător și un bilet prins de ușiță. În acest bilet, magnatului I se cerea să vâre diamantul în punguța de piele de la gâtul porumbelului și să-I dea drumul. Ceea ce magnatul a și făcut, porumbelul luându-și imediat zborul pe deasupra orașului spre stăpânul răufăcător, tăind poliției orice șansă de a-l urmări și de a recupera diamantul.

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: