Olivia Sinclair este de departe cea mai frumoasă stewardesă a companiei Air Canada, ruta Toronto-Washington. Înaltă, zveltă, cu picioare lungi, ochi verzi și păr auriu tuns drept, la nivelul umărului, Olivia primește zilnic invitații la cină, teatru, picnicuri ori croaziere și, ceva mai rar, chiar cereri în căsătorie. Și, bineînțeles, respectând normele decenței impuse tacit la nivelul companiei, Olivia le declină pe toate. Numai că, după cum e de așteptat, ca orice om, Sinclair are și ea slăbiciunile ei. De exemplu, îi e imposibil să reziste unui zâmbet cu ochi albaștri și dantură perfectă.
Și tot după cum era de așteptat, inevitabilul s-a produs când John Cash, posesorul celor mai adânci ochi albaștri din lume și al unei danturi perfecte, a urcat la bordul Boeingului 707 într-o frumoasă zi de iunie, vineri 13. Însă, pe tot parcursul zborului, Olivia a așteptat zadarnic ca John să ridice ochii din revista Monte Carlo Circuit pe care o răsfoia și să o cheme, pentru a comanda ceva. Totuși, la coborâre, John i-a strâns mâna, i-a zâmbit și a întrebat-o dacă era liberă în seara următoare.
După trei luni, erau căsătoriți și în culmea fericirii. Doi ani căsnicia lor a fost perfectă, după care dezastrul s-a produs și John a părăsit-o. Când a primit decizia de divorț, Olivia a simțit că a atins punctul cel mai de jos al prăbușirii sale. A avut nevoie de mai mult de un an să se recupereze și să-și găsească o altă slujbă, ca operatoare call center la Amazon.
Acolo, primea și rezolva zilnic sute de solicitări telefonice. Pe unii dintre clienți îi recunoștea ușor după timbrul vocii, așa cum era cazul cu Malcolm Archibald, care avea o voce plăcută și joasă. Părea să-i placă și lui să vorbească cu ea, căci de multe ori o suna fără vreo solicitare anume, ci numai pentru a o auzi și a vedea ce mai face. Așa că, nu după mult timp, ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat și cei doi s-au îndrăgostit unul de celălalt la telefon. Doar că, atunci când Malcolm i-a cerut să se întâlnească cu el, Olivia a refuzat și a izbucnit în lacrimi.
După această întâmplare, s-a simțit atât de nefericită, încât și-a dat demisia de la Amazon și nu a mai vorbit niciodată cu Malcolm. De ce?

Soluție:

Dezastrul produs la doi ani după căsătoria cu John Cash a fost un accident de avion, în care Olivia și-a pierdut vederea. John a părăsit-o, nereușind să facă față handicapului cu care Olivia urma să se confrunte pentru toată viața. Rămasă singură, Olivia a continuat să lupte, urmând timp de mai bine de un an tratamentul de recuperare și găsindu-și în cele din urmă o slujbă adecvată problemei pe care o avea.
Când Malcolm Archibald a apărut în viața ei, Olivia s-a simțit foarte atrasă de vocea lui caldă și prietenoasă și s-a îndrăgostit de el. Cu toate acestea, când Malcolm i-a cerut să se întâlnească cu el, Olivia a resimțit din plin lipsa de perspective a relației și faptul că nu ar putea face față unui al doilea abandon. Așa că, a decis să se retragă și să nu-l mai caute niciodată pe Malcolm Archibald.

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: