Tipărire

Doi frați împreună cu cei patru copii ai lor străbat cu căruța un drum de țară necirculat, străjuit de ambele părți de garduri de lemn. Brusc, căruța se oprește, unul din frați coboară, îi ajută și pe copii să se dea jos și pornesc în goană spre râul din apropiere. Bărbatul rămas pe loc și unul dintre cai mor în câteva clipe iar celălalt cal orbește. Ce s-a întâmplat?

Soluție:

În urmă cu o zi, un apicultor își adusese albinele în regiune la florile de salcâm. Fără vreun indicator care să le semnaleze prezența, omul a instalat câteva sute de stupi într-una din grădinile separate de drumul de țară printr-un gard de lemn.
Stresate cel mai probabil de hurducăturile drumului din ajun, albinele furioase au atacat căruța. Unul din frați și cei patru copii au reușit să fugă și să se salveze, aruncându-se în râul care curgea în apropiere. Celălalt frate rămas cu caii pe loc a fost înțepat de peste 500 de albine și a murit în chinuri îngrozitoare în câteva minute. Pentru unul din cai a fost mai ușor: doar câteva înțepături i-au fost fatale. Pe cel de-al doilea însă, șocul și veninul înțepăturilor l-au orbit.