Simpson a primit un nou ceas digital și și l-a pus la mână. La muncă, s-a uitat la ceasul de pe perete și apoi la cel de la mână. Amândouă arătau aceeași oră. Mai târziu, tot în cursul dimineții, nu reușea să înțeleagă ce arată ceasul de la mână și s-a hotărât să se întoarcă cu el la magazin. Dar, înainte de prânz, a remarcat din nou că ceasul de la mână arăta ora corect. În pauza de prânz a mers la magazin. Vânzătorul căruia i-a arătat ceasul a văzut că arată ora corect și Simpson a fost de acord că așa era. În scurtă vreme, Simpson deja era mulțumit că are un ceas care merge perfect. Totuși, funcționarul nici nu l-a desfăcut ca să-l repare, nici nu l-a înlocuit. Explicați!

Soluție:

Când Simpson s-a uitat la ceas dimineața, arăta 10:01. Mai târziu arăta 11:11. În pauza de prânz arăta 12:21. În restul dimineții, arătase ora greșit. Simpson își pusese din greșeală ceasul la mână cu susul în jos.

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: