Raymond a angajat într-un final o șefă de departament corectă, așa cum își dorea, și a redecorat biroul punând tapet nou, un birou nou și lumini strălucitoare în tavan. Primise înainte plângeri că biroul era întunecos și murdar și nu voia să o facă pe noua angajată să se simtă prost. Din nefericire, noua directoare de departament se plângea că se simte amețită în birou. Raymondd a intrat să vadă care e problema și a amețit și el. Niciunul dintre ei nu se simțea amețit oriunde altundeva în firmă. Care era problema?

Soluție:

Becul era fluorescent și tapetul avea dungi verticale foarte apropiate. Becurile fluorescente nu strălucesc constant, ci clipesc de 120 de ori pe secundă. Când te uiți în lumină fluorescentă la dungi verticale, clipitul intermitent al neonului face ca dungile să pară că se întorc când îți întorci tu capul, în timp ce ele de fapt sunt fixe pe perete. Acest efect este deranjant și este cel care producea amețeala. Cea mai simplă soluție este să folosești doar lumina zilei, să stingi neonul. O soluție și mai practică ar fi să înlocuiești neonul cu un bec cu incandescență.

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: