Bunica prepară o delicioasă pâine prăjită cu ou într-o tigăiță în care încap doar două felii de pâine o dată. După ce se coace pe o parte, bunica întoarce pâinea pe cealaltă parte cu paleta, prăjind fiecare parte timp de 30 de secunde. Pentru că Maria este nerăbdătoare să mănânce cât mai repede pâine prăjită cu ou, bunica se gândește cum ar putea prăji 3 felii de pâine pe ambele părți într-un minut și jumătate în loc de 2 minute, cât ar dura în mod obișnuit.
Puteți să o ajutați spunându-i cum să procedeze?

Soluție:

Bunica va pune 2 felii de pâine în tigaie; după 30 de secunde ea va întoarce o felie de pâine, o va scoate pe a doua din tigaie și o va pune pe a treia în locul ei. După alte 30 de secunde, prima felie va fi gata iar celelalte două felii vor fi prăjite pe o parte. Bunica va scoate prima felie din tigaie, o va pune în locul ei pe a doua prăjită pe o parte, o va întoarce pe a treia pe cealaltă parte și, în alte 30 de secunde, toate cele 3 felii de pâine vor fi prăjite pe ambele părți.
Timpul total: 1 minut și jumătate.

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: