Norbert primește un telefon de la biroul de campanie al unui politician. Un voluntar implicat în campanie, vorbind repede, îi prezintă ce avantaje ar avea dacă l-ar vota pe candidatul respectiv și îi descrie programul pe care acesta ar dori să îl pună în practică, odată ajuns la guvernare. Norbert îl întreabă pe voluntar dacă sună la cererea politicianului. Auzind răspunsul voluntarului, îi spune ferm că îl va vota pe contracandidatul respectivului și apoi închide. Explicați!

Soluție:

Lui Norbert i se prezintă un program al unui candidat care, din punctul său de vedere, crede într-un guvern care intervine cât mai puțin în viața oamenilor. Voluntarul e însă implicat într-o acțiune prin care intervine cât se poate de mult în viața oamenilor, și anume sună oamenii acasă. Deoarece candidatul era de acord cu o astfel de acțiune intruzivă, Norbert decide că acesta nu-și va ține cuvântul apropo de un guvern care nu intervine în viața oamenilor și decide să nu-l voteze.

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: