Tipărire

Geo, Leo și Teo au pus mână de la mână câte 9 lei de căciulă și au cumpărat o bucată frumoasă de cotlet, fără os și fără grăsime, pentru grătarele din duminica în care avea loc finala campionatului mondial de fotbal.
Geo a tranșat carnea în 3 părți egale, despre care afirmă cu mâna pe inimă că au aceeași greutate.
Ca să se convingă, Leo cântărește bucățile de carne la magazinul din colțul străzii pe care locuiesc cei trei prieteni, fiind singurul cântar în care el se încrede. Și surpriză: se vădește acolo că bucățile presupuse a fi egale în greutate sunt de fapt una în valoare de 8 lei, alta de 9 lei și cealaltă de 10 lei.
Teo duce atunci bucățile de carne la el acasă și le cântărește cu cântarul propriu. Și din nou surpriză: rezultatul obținut nu coincide cu al niciunuia din ceilalți doi.
Izbucnește atunci o ceartă, fiecare susținându-și punctul de vedere: Geo că tranșarea cărnii în părți egale pe care a făcut-o el este corectă; Leo că are încredere numai în cântarul de la magazinul de carne din colțul străzii iar Teo că nu se încrede decât în cântarul propriu.
Cum poate fi aplanată această dispută, împărțind carnea între cei trei fără a o tăia din nou, astfel încât fiecare să poată admite că a primit o bucată de carne în valoare de minimum 9 lei, în conformitate cu cântarul pe care în mod subiectiv el îl socotește exact?