Extrem de gustoase și hrănitoare, ouăle fierte tari sunt alimentul ideal pentru cei care doresc un mic dejun frugal, dar consistent. În medie, un ou conține 78 de calorii, 6,3 g de proteine, fier, fosfor și vitamine (B12, A, D și C.)
Și nu numai din acest punct de vedere, ouăle sunt o minune a naturii. Priviți doar forma lor desăvârșită, ca să vă faceți o idee asupra abilității cu care natura a găsit cele mai elegante soluții de-a lungul evoluției.
În cazul de față, ele ne oferă un excelent prilej de a aborda o curiozitate științifică.
Să presupunem că într-o dimineață, găsiți pe blatul din bucătărie două ouă - unul crud și altul fiert tare -, amândouă la temperatura camerei. Fără să ridicați ouăle de pe blat, fără să le spargeți și fără să folosiți vreun obiect ca unealtă, puteți determina care dintre ouă este crud și care este fiert? Explicați!
Puteți face într-un fel ca unul din ouă să stea vertical, fără să-l țineți cu mâna sau să-l sprijiniți de ceva? Explicați!

Susține Logicus.ro!

Dacă îți plac problemele de logică de pe www.logicus.ro și vrei să contribui și tu la eforturile noastre, ai acum ocazia de a ne susține!

Cu cât vrei să contribui?: